Lukt het niet om je wachtwoord te wijzigen en krijg je de melding "De herstelcode is ongeldig"? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Gebruik je het Office 365 Premium pakket? Dan zijn waarschijnlijk "Safelinks" ingeschakeld. Safelinks is een extra beveiliging van Microsoft Outlook wanneer je een Premium abonnement hebt. Deze beveiliging verandert de link uit de e-mail en daardoor is de herstellink ongeldig. 


Om je wachtwoord succesvol te kunnen wijzigen is het belangrijk dat je de "Safelinks" uitschakelt. Doorloop de volgende stappen om het probleem met de "safelinks" op te lossen: 

  • Log in op de website van Outlook: www.outlook.com. Let op! Het is niet mogelijk om dit via de app van Outlook op te lossen.
  • Klik rechtsboven in het scherm op "Instellingen". Dit is het icoontje met het tandwieltje. 
  • Er opent nu een menu aan de rechterkant van het scherm. Klik helemaal onderaan in het menu op "Alle Outlook-instellingen weergeven". 
  • Je ziet nu een menu in een nieuw scherm. In de linkerkolom onder "Instellingen" vind je helemaal onderaan "Premium Instellingen". Klik op "Premium Instellingen" en vervolgens in het menu wat opent op "Beveiliging".
  • In het rechterscherm zie je een kopje "Safelinks" met een aan/uit-schuifknop. Zorg dat je deze knop op "uit" zet. 

Je kan nu opnieuw via onze website een wachtwoord herstellink aanvragen. Wanneer je nu op de link klikt kan je een nieuw wachtwoord instellen. 


Tip! Nadat je het wachtwoord opnieuw ingesteld hebt, kan je de instelling van de safelinks weer aanpassen.