Schadevrije jaren worden per voertuig opgebouwd. Dat betekent dat je de opgebouwde schadevrije jaren maar voor één voertuig tegelijk mag gebruiken. Verzeker je een tweede auto waarmee je geen schadevrije jaren hebt opgebouwd? Verzeker dan het voertuig als tweede gezinsauto. Je krijgt dan dezelfde schadevrije jaren als die van je eerste auto, maar bouwt voor je tweede auto vanaf 0 schadevrije jaren op.


De voorwaarden voor de Tweede Gezinsautoverzekering

Voor de tweede gezinsautokorting moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je eerste auto is ook verzekerd bij Verzekeruzelf.
  • De beide voertuigen zijn personenauto’s én worden alleen particulier gebruikt.
  • Het kenteken van de tweede gezinsauto staat op jouw naam of op naam van je partner. De regelmatige bestuurder ben jij of is je partner.
  • De regeling geldt alleen voor partners van 24 jaar of ouder. Ook moeten zij op hetzelfde adres wonen. Thuiswonende kinderen komen niet in aanmerking voor deze regeling.
  • De tweede gezinsauto heeft een maximale cataloguswaarde van € 75.000 (inclusief btw).
  • Er mag in de afgelopen 12 maanden geen niet verhaalbare schade van meer dan € 1.000 gemeld zijn. Dit geldt voor de verzekeringen van beide auto’s.

Heeft de verzekeringnemer of regelmatige bestuurder een negatief aantal schadevrije jaren? Dan is een tweede gezinsautoregeling niet mogelijk.


Hoe vraag ik een Tweede Gezinsautoverzekering aan? 

Heb je al een autoverzekering bij Verzekeruzelf en voldoe je aan de voorwaarden voor de Tweede Gezinsautoverzekering? Bereken dan je persoonlijke premie voor de autoverzekering op onze website. Vul al je gegevens in en kies bij de vraag "Heeft u al een autoverzekering van Verzekeruzelf?" voor het antwoord "Ja". Sluit verder de verzekering af zoals normaal. Hulp nodig? Lees hoe je een verzekering afsluit


Let op! Je ziet nu de premie zonder de extra korting. Na je aanvraag bekijken wij of je voldoet aan de voorwaarden voor de Tweede Gezinsautoverzekering en passen wij je premie aan. 


Naar de autoverzekering »